lørdag den 22. december 2007

Er vi klar?

Der er mange, der i den sidste tid har spurgt, om vi er ved at være klar til rejsen. Det vil nu nok være en overdrivelse at sige. Både Mette og Jakob har haft en lidt presset december.

Mette stoppede på sit arbejde i Herlev den 21. december - egentlig havde hun regnet med at stoppe 2 uger før, men de var meget pressede, så hun blev til sidste dag. Og samtidig har hun prøvet at få formalia i orden vedr. sit nye job. Det er meningen, at hun skal begynde i Rødovre Kommune, når vi kommer hjem til februar. Men det er ikke så nemt. Selv om hun har fået jobbet en gang tilbage i november har kommunen end ikke sendt udkast til ansættelseskontrakt. Det er en ærgerlig modtagelse af en ny medarbejder! Nu når det ikke at komme på plads inden vi rejser, så nu må vi se om Mette overhovedet har et job, når vi kommer hjem.

Jakob har haft en noget hektisk december med at få afsluttet og overdraget de sager, der ikke kan vente til vi kommer hjem igen. Heldigvis har mange i KL hjulpet godt til med at tage over, så bortset fra et enkelt hængeparti, der lige skal klares inden jul, så er alt vist på plads her. Så nu er det juleferie!

Men tilbage til det med om vi er klar. Vi har flybilletterne i hus og både pas og visum ligger klar. Vi tilretterlægger rejsen noget anderledes end da vi rejste jorden rundt i 2006 (se http://www.jordomrejsen.blogspot.com/). Da vi ikke helt ved, hvordan vi kommer rundt i Cambodia og Vietnam har vi ikke rigtig planlagt rejseruten. Vi har selvfølgelig nogle ting vi vil se undervejs - Angkor Wat i Cambodia, Ha Long bugten i Vietnam - for lige at nævne et par af de vigtigste. Men hvor og hvordan vi kommer rundt - det tager vi undervejs. Det kræver jo også lidt mindre forberedelse. Men vi er bestemt ved at være klar - og ved at glæde os.

fredag den 21. december 2007

Hvor er det vi skal hen?

Tanken om vores Asien-tur begyndte allerede i sommers - ja måske endda for endnu længere tid siden; nemlig lige efter vi kom hjem fra jordomrejsen i 2006 http://www.jordomrejsen.blogspot.com/). Det var i hvert fald den gang helt sikkert, at vi ville afsted på en længere tur igen allesammen.

Egentlig var hverken økonomi eller fritid til at gøre det lige nu, men efterhånden som vi nærmer os Nikolajs skolestart i sommeren 2008 har vi talt mere og mere om, hvorvidt det egentlig ikke var en rigtig god idé at tage afsted her i vinteren 2008.

Og sådan opstod idéen om en tur til Asien - vi havde kun lige snuset til Asien med nogle dage i Singapore på jordomrejsen - så der var masser at se endnu. Til at begynde med talte vi mest om Thailand. Men på et tidspunkt besluttede vi os for at nå forbi Cambodia for at se Angkor Wat. Og så var det egentlig mere oplagt at besøge Vietnam og Cambodia nu og så tage Thailand en anden god gang.

Nikolaj og Jonas glæder sig også meget - særligt til det med varme og swimming pools, men Nikolaj regner også med, at vi kan finde nogle gamle sværd i ruinerne i Angkor Wat. Det eneste der har holdt rigtig hårdt, er de vaccinationer vi har fået op til rejsen. Børnene har været igennem 4 stik hver. Det har mildest talt ikke været nogen lykke og begge børn har da også foreslået, at vi bare tog til Lalandia i stedet for, så de slap for at skulle vaccineres. Men nu er billetterne i hus, alle vaccinationer er på plads (dog skal vi tage malarone undervejs i Cambodia for at forebygge malaria) og der er ikke længe til vi skal afsted.