mandag den 4. februar 2008

Phu Quoc - under havets overflade

Vi tog på snorkeltur i dag til en lille ø med koraller og masser af fisk.

Nu har vi slæbt snorkeludstyr med på hele rejsen uden at kunne bruge det til andet end at lege med i swimming pools og finde muslingeskaller ved stranden. Nu skulle det endelig rigtig i brug ved korallerne omkring Phu Quoc.

Vi lejede en båd for en hel dag – ikke så fin som de smarte tur-både med soldæk og snorkel- og dykkerudstyr om bord – det var vist bare en gammel fiskerbåd – men vi havde den helt for os selv og kunne tilrettelægge turen, som det bedst passede os.

Vi sejlede afsted lige fra stranden ved vores hotel og en god times tid senere, var vi ude ved nogle af de små øer på koralrevene. Vi begyndte med at fiske lidt fra båden, for der var nogle andre, der havde tilladt sig at ankre op ved ”vores” ø.

Vi fangede en flot fisk med gule striber og lang hale. Egentlig havde det været sjovt at fiske lidt mere, men nu blev bølgerne så kraftige, at vi ikke kunne stå fast på båden, så i stedet sejlede vi over til en lille ø – Turtle Islet. En ø kan man måske dårlig nok kalde det – det var snarere et lille skær. Men det var meget idyllisk at blive sat alene i land på den ca. 5 x 15 meter store ø med en lille fin sandstrand og et par træer, der kunne give lidt skygge. Tættere kommer man vist ikke at være på en øde ”bounty-ø”. Men det er under havets overflade vi brugte det meste af tiden.

Vi hoppede straks i badetøj og snorkeludstyr og smuttede i vandet. Jonas legede i strandkanten, mens vi andre hoppede i det lune vand. Og endelig var vi i den fantastiske verden under havet. Koralrevet var ikke det flotteste vi har set – de fleste koraller var døde. Men der var rigt og varieret liv af farvestrålende fisk, grimme søulke eller stenfisk og søpindsvin. Nikolaj holdt pause engang imellem, når han blev træt af at snorkle rundt og pege på fisk. Så legede han med Jonas på stranden, mens Jakob og Mette snorklede sammen.

Efter mere end to timers snorkeltur blev vi hentet ud til vores båd igen. Egentlig var det meningen, at vi skulle fiske lidt mere og sejle til en anden strand et sted, men Mette blev meget søsyg, så vi bad om at blive sejlet hjem. Nikolaj havde det heller ikke helt godt, men det lykkedes både Mette, Nikolaj og Jonas at sove på sejlturen hjem.

Da vi nåede hjem måtte vi straks en tur i poolen for at køles ned og slippe af med eftervirkningerne af søsyge. Nikolaj lærte at lave hovedspring og vi andre svømmede rundt og nød at blive kølet ned i poolen. Da det blev hen ad aften og vi skulle ind, blev Nikolaj meget sur over, at vi allerede skulle op – han havde jo næsten ikke været i vandet i dag! Han får vist snart svømmehud. Det bliver hårdt at komme hjem til det kolde Danmark uden swimming pools.

Efter aftensmaden var det pakketid. Vi skal fra Phu Quoc i morgen eftermiddag og retur til Saigon – og derfra videre til Danmark.




























Ingen kommentarer: