fredag den 28. december 2007

Fly, fly og atter fly…

Fire lufthavne, tre fly, fem sikkerhedskontroller og et stort antal gange flymad. Rejsedøgnet var naturligvis meget præget af fly og lufthavne. I alt 24 timer har det taget os at nå frem til Phnom Penh.

Rejsedagen begyndte ellers noget ærgerligt med Mortens ulykke, men farmor kørte os i lufthavnen alligevel og vi nåede lige at høre fra Morten, inden vi tog fra Kastrup.

Børnene har klaret turen helt perfekt (nå, måske også Mette og Jakob, men det var nok mere forventet). Turen fra København til Paris var kort og vi fik snakket en del om den videre tur, så det gik hurtigt.

I Paris havde vi knap to timer, så det gik med to gange sikkerhedskontrol og så lidt tid til, at Nikolaj & Jonas kunne rende lidt rundt.

Og så det værste: malariapiller. Nikolaj har øvet i mere end en måned med vitaminpiller derhjemme – og det er kun lykkedes ham at sluge den to gange, så det var med bævrende stemme og våde øjne, at sandhedens time nu meldte sig. Nu skulle han sluge pillen. Ind med den og en flaske blå Powerade for munden og så i gang. Efter han havde drukket på livet løs i lidt tid, tog han flasken fra munden og sagde med næsten bange stemme ”jeg ved ikke hvor den er…” Og så havde han slugt den ganske uden problemer. Med Jonas prøvede vi at snyde pillen i ham ved at putte den ind i en chokoladekiks, men det opdagede han nu, så der var ikke andet for end at holde hans mund åben og putte pillen og noget vand derind. Det gik nu nemt nok og uden store scener.

Derefter var det den lange tur på ca. 10 timer fra Paris til Bangkok. Det gik utrolig nemt. Efter et måltid mad og lidt leg og spil faldt børnene i søvn og sov næsten hele vejen til Bangkok.

I Bangkok tilbragte vi fem timer i lufthavnen – Nikolaj og Jonas brugte det meste af tiden med at lege fange- og gemmeleg.

Den sidste flyvetur til Cambodia gik også nemt. Det tager kun ca. en time fra Bangkok til Phnom Penh, men med det høje serviceniveau som Thai Airways har, nåede vi flere gange servering.

Vel ankommet til Cambodia spankulerede vi målrettet hen til paskontrollen. Vi havde ansøgt om e-visa hjemmefra. Det er et rigtig smart koncept, hvor man online ansøger, uploader billeder, får godkendt billeder og visum samt betaler – alt sammen går hurtigt, nemt og bekvemt og på det tidspunkt, der passede os. Her kan Danmark godt lære noget på den digitale front af Cambodia – det havde vi nok ikke regnet med.

Nå, men tilbage til paskontrollen. Pas var i orden, visa var ok, men vi manglede lige at udfylde ankomst-blanketten som indeholder de samme data som oplyst ved visa-proceduren. Sikke et bureaukrati. Her kunne Cambodia vist til gengæld lære noget af Danmark.o:p>

Da vi endelig kom igennem kontrollen kom vi til det næste problem; bagagen. Ikke nok med, at vi igen står med en klapvogn, der er gået i stykker. Vi mangler også den ene af vores to rygsække! Det var desværre ikke muligt for nogle at finde ud af, hvor vores bagage befinder sig, men de har da nu skrevet ned, at vi mangler den og vil måske (!) bringe den ud til os, hvis den dukker op. Så nu mangler vi en del bagage, men heldigvis ikke de mest nødvendige ting, så nu ser vi lige tiden an et døgnstid.

Ingen kommentarer: