søndag den 20. januar 2008

Hue – sejltur på Duftenes flod

En herlig dag, hvor vi sejlede med en lokal familie ned ad Perfume River langs pagoder, templer og de gamle kongegravpladser. Og med herlig frokost og fodboldkamp på båden.

I dag ville vi en tur ned af floden (Perfume River) og besøge pagoder, templer og de gamle kongegrave, der ligge spredt ned langs floden. Igen valgte vi luksusudgaven (vi kom af med i alt 35 $). Vi hyrede vores egen private båd ned ad floden og en bil med chauffør til at køre os ud til de kongegrave, der ligger længere end gå afstand fra floden. Det var en rigtig god beslutning, for det blev en helt fantastisk dag.

Vi steg om bord i en husbåd, hvor hele familien tilbragte den første del af dagen med os. Mens Nikolaj så børnene på båden an, blev vi spurgt om ønsker til frokost. Så sejlede konen med en lille båd til markedet for at købe friske madvarer.

Imens spillede Nikolaj og den ene af drengene fodbold på båden, mens den store dreng læste lektier. Børnene er 6 og 7 år men begge mindre end Nikolaj. Fodboldkampen gik fint og snart var alle børnene med i kampen – fodboldsproget er jo heldigvis universelt.

Mens børnene legede og spillede fodbold slappede Jakob og Mette af på dækket og nød solen. Efter en times fodboldkamp var Nikolaj meget svedig og det passede derfor godt, at vi lagde til ved Thien Mu pagoden. Det er en otte etager høj pagode, der ligger idyllisk ved flodbredden.

Da vi sejlede videre, måtte vi trække lidt indenfor i skyggen og sad og nød turen, mens konen påbåden lavede mad i det lille køkken. Efter vi havde været inde og se det næste tempel (Dien Hon Chen) var det frokosttid. Vi blev bespist med hjemmelavede forårsruller med rejer, frisk kylling og ris, stegte nudler – og pommes frites til børnene. Alt sammen i rigelige mængder og meget smagfuldt – det er i hvert fald de bedste forårsruller, vi endnu har fået på vores rejse.

Ud på eftermiddagen sagde vi farvel til familien på båden efter en rigtig herlig tur, hvor vi næsten følte, at vi kom til at kende dem. Nikolaj og børnene på båden udvekslede gaver, så Nikolaj fik nogle vietnamesiske spillekort.

Vi gik omkring ved Lang Minh Mang mausolæum, mens Jonas sov i klapvognen. Her mødte vi også vores chauffør, som ventede på os her for at køre os til Lang Khai Dinh mausolæum. Et flot gravmæle, men noget af det imponerende forsvinder lidt, når man finder ud af, at det faktisk er under 100 gammelt. Vi sluttede turen af på Lang Tu Duc mausolæum, hvor vi legede konger på tronstolen og bærestolen i royale gevandter. Jonas blev så glad for at være kongelig, at han slet ikke ville ud af tøjet igen.
På vejen derfra kørte vi gennem en landsby, hvor der fra alle husene blev solgt røgelsespinde. Mærkeligt at en hel landsby sælger det samme. En pudsig ting er i øvrigt, at de bruger en god bid af vejen – ikke bare til en lille salgsbod – langs hele rabatten lå røgelsespinde til tørre. Vi har det det samme flere andre steder. På vej til Mai Chau blev rabatten og en god bid af vejen brugt til at tørre flis – og andre steder til at tørre ris. Nogle gange strækker det sig over mange hundrede meter. En pudsig anvendelse af en offentlig vej.

Alt i alt en rigtig god tur. Det var godt givet ud at lave det som en tur med egen båd og bil – det giver herlig frihed til at gøre alt i det tempo, der passer os og til at gøre holdt de steder, vi finder interessante.

Hjemme på hotellet sprang vi aftensmaden over efter den store frokost på båden. I morgen skal vi med toget videre til Hoi An.

Ingen kommentarer: