fredag den 25. januar 2008

Hurra - tørvejr

Tørvejr – så er det med at komme ud fra hotellet og rundt i byen. Og senere på dagen blev det også til en voldsom strandtur.

Vi vågnede op til tørvejr – så det var med at komme af sted. Vi tog en taxa til Long Son pagoden, hvor der på toppen af en bakke står en 14 meter høj Buddha-statue. Mens solen for alvor brød igennem skyerne, nød vi udsigten over byen og bugten fra toppen af bakken.

Pagoden er nu også i selv flot og imponerende – bl.a. er der en kæmpe liggende Buddha og en smukt udsmykket pagode. Nikolaj & Jonas var dog mere optaget af de dyr vi mødte – en lillebitte kat og en stor snegl.
Derefter måtte vi endnu en tur på et marked. Nogle af Jakobs underbukser og strømper forsvandt ved sidste tøjvask, så vi måtte have fat i lidt mere tøj. Så fandt vi endda et ganske velassorteret supermarked, så vi fik også bleer til Jonas.

Om eftermiddagen var det blevet rigtig varmt og vi tog selvfølgelig en tur på stranden. Stranden havde vi stort set for os selv og Nikolaj og Jakob måtte straks ud i bølgerne. Det var nu en voldsom oplevelse. Bølgerne var over en meter høje – de højeste var højere end Jakob – så Nikolaj og Jakob blev kastet noget rundt af bølgerne. Da en særlig stor bølge væltede dem om kuld, blev Jakob trukket og rullet langt hen over sandbunden, for det var nødvendigt at bruge begge arme til at holde fast om Nikolaj. Det resulterede i en del hudafskrabninger på arme, ryg og mave – men heldigvis er saltvand jo rensende, så det afskrækkede ikke fra et par ture mere i bølgerne.
Efter en tur tilbage til hotellet og et bad fandt vi en restaurant et stykke fra hotellet, der serverede friske grillede fisk og rejer. Endnu engang lykkedes det familiens to kræsenpinde Nikolaj og Jakob at overraske Mette. Mette og Jakob fik kæmperejer og Nikolaj bestilte grillet tunfisk. Jonas opdagede, at de havde kartofler, så han spiste otte kartofler til sin burger.

Ingen kommentarer: