mandag den 7. januar 2008

Siem Reap

En by præget af at være indgang og overnatning for de mange gæster til Angkor Wat. Meget turistet, men vores hotel er herligt og maden er god. Og så bor vi kun 10 minutter i tuk-tuk fra Angkor Wat!

Vi er havnet på et herligt hotel i Siem Reap. Det ligger en gade væk fra hovedstrøget, så vi slipper for trafikstøj, værelset er stort og meget pænt – og så er der en herlig pool. Måske er det ikke så fint som det første hotel på Sokha Beach, men bortset fra, at det af oplagte grunde ikke har nogen strand, er det lige så godt – utroligt hvad man kan få for godt 40 $ pr. nat inklusiv morgenmad.

Vi fik endda husdyr med – men denne gang af en mere hyggelig slags end kakerlakken i Phnom Penh. Et lille firben, som vi døbte ”Lille Kradse”. Desværre kunne han ikke holde til at være med til børnenes hoppeleg, så han endte sine dage som et meget fladt firben, da Nikolaj eller Jonas ved et uheld hoppede på ham.

Poolen er ikke så stor, men ligger hyggeligt omkranset af træer – og det meste af tiden er der ikke andre i den end os. Vi har fundet snorkeludstyret frem, så Nikolaj kan øve lidt med det. Det har faktisk gjort det lettere at lære ham at bruge rigtige svømmetag, når han kan blive med hovedet under vandet. Nu kan han svømme to baner selv. Det er da ganske flot selv om det er korte baner.

Jonas vil stadig ikke med i vandet, men han hepper ivrigt på Nikolaj, når han svømmer. Og så har han opfundet en krokodille-leg. Han skal vifte med hånden i vandet og så skal Nikolaj og Jakob dykke ned og springe op af vandet lige foran ham – hver gang til stor overraskelse og forskrækkelse for ham selv.
Vi har også fundet en legeplads på en McDonalds-lignende fast food restaurant. Man skal bestemt ikke gå derhen for at spise – det er en skam at købe dårlige burgere og kolde pommes frites, når man kan få så meget god mad her. Men legepladsen er rigtig god og både Nikolaj og Jonas drønede rundt, så sveden haglede af dem. Eneste negative ting var et par uopdragne fede kineserbørn, der løb rundt med en pose chips i den ene hånd og brugte den anden til at slå eller skubbe alle andre i legerummet. Og deres (nyrige?) forældre kunne ikke stille noget op.

Der ligger også et supermarked lige om hjørnet, så vi har et par gange været nede og hente en liter is, som vi deler på mormor og morfars regning.

De første dage har vi ikke oplevet andet af byen end hotellet – den øvrige tid er gået blandt templerne i Angkor. Byen er nu også en meget turist-præget by med souvenirboder, internetcaféer og hoteller som de mest fremherskende butikker i gadebilledet – og med motos og tuk-tuk på hvert et gadehjørne.

Ingen kommentarer: